Fiat 500 club informatie
clublogo

De Fiat 500 club Nederland

(lid worden)

De Fiat 500 club Nederland werd op 24 mei 1980 opgericht door een aantal fanatieke Fiat 500 rijders. De vereniging telt ongeveer 1600 leden uit heel Nederland, maar ook ver daarbuiten. Allemaal mensen die de Fiat 500 een warm hart toedragen.

De Fiat 500 club Nederland is een vereniging met rechtspersoonlijkheid, ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel te Harderwijk onder nummer 40 09 4668.

De doelstelling van de club

Het bevorderen van het plezier beleven aan de gezamenlijke hobby van de leden: het rijden en onderhouden van de Fiat 500.

Het aanbod van de Fiat 500 club

Evenementen
Er worden per jaar zo'n 15 evenementen georganiseerd waaronder: ritten, een onderdelenbeurs, beurzen, technische dagen en koffiekletsen. Hier kunnen ervaringen worden uitgewisseld met andere leden.

Clubshop
De club beschikt over een clubshop waarin voor de 500 rijder zowel leuke als handige artikelen te vinden zijn, zoals werkplaatshandboeken, heruitgaven van instructieboekjes, miniaturen, sleutelhangers etc.

Clubblad
Elke 3 maanden verschijnt het blad "De 500". In dit blad vindt u ervaringen van leden, technische informatie van de 'technische commissie', advertenties van leden (vraag en aanbod), verzekeraars die voor de Fiat 500 een speciaal tarief hanteren, de evenementenkalender, een vooruit- en terugblik op evenementen, clubshop-informatie etc.

Onderdelenvoorziening
Met de lidmaatschapskaart is het mogelijk om bij een aantal bedrijven cq steunpunten korting te krijgen.

Internet
Zoals u ziet beschikt de club over een eigen homepage op internet. Leden en niet leden kunnen hier informatie vinden over de Fiat 500, de club en evenementen. Ook bestaat de mogelijkheid advertenties te plaatsen en informatie uit te wisselen via de forumpagina. Leden kunnen hun persoonlijke pagina bouwen en daar hun verhaal met foto's op plaatsen.

Leden helpen leden
Het kan natuurlijk gebeuren dat u onderweg wegens een technisch mankement niet meer verder kunt met uw 500. Als u op geen andere wijze geholpen kunt worden kunt u bellen met een van de leden die zich bereid hebben verklaard te helpen. Als lid van de Fiat 500 club kunt dan u rekenen op een sleepje, een kop koffie of eventueel een slaapplaats.

Technische commissie
Voor technische problemen met uw Fiat 500 is er de 'technische commissie'. Deze bestaat uit een aantal leden uit heel Nederland die een antwoord kunnen geven op uw problemen. Tevens organiseren deze TC-leden enkele technische dagen en de jaarlijkse onderdelenbeurs.

Lid worden
Iedere eigenaar van een klassieke Fiat 500 of een daarvan afgeleid type tot 1977 kan lid worden van de Fiat 500 club. Een ieder die geen 500 heeft maar wel 500-minded is kan donateur worden. De contributie bedraagt 35,00 per kalenderjaar plus eenmalig 12,50 inschrijfkosten. De contributie bedraagt na 1 oktober 17,50

U bent lid/donateur nadat u de aanmeldingskaart volledig ingevuld naar de penningmeester heeft gestuurd en de contributie/donatie vermeerderd met het inschrijfgeld heeft overgemaakt.

Wilt u zo snel snel mogelijk lid worden, klik dan hier

Machtigingsformulier
Wilt u een automatische incasso voor uw lidmaatschap opgeven dan kunt u hier het machtigingsformulier downloaden.

Lidmaatschap opzeggen
Opzegging van het lidmaatschap dient vr 1 november schriftelijk te gebeuren via het clubadres (zie hieronder) of per e-mail.

IBAN NL 58 INGB 0001 3700 71
BIC INGBNL2A

Postadres voor schriftelijke correspondentie:

Fiat 500 Club Nederland
Klepperman 40
2401 GJ Alphen aan den Rijn


mail het secretariaat