Guest logged in.
Welcome to Fiat 500 Forum Online Users: 200
Navigation Fiat 500 Forum Algemeen 500 forum Diefstal slot fiat en autoambulance
Skin:
Current Replies for Diefstal slot fiat en autoambulance
 
  Diefstal slot fiat en autoambulance (ravenhorst)
Posted: 10:32:00 pm on 6/4/2019 Modified: Never
 

Hallo,

Ik zat te zoeken naar een slot voor mij autoambulance. Doe je dan een disselslot of een wielklem? De disselsloten van doublelock zijn superhandig en SCM gekeurd. Maarrrrr....ze vallen niet echt op (dus schikken niet af) en dekken ook niet het handvat af van de ambulance. Zouden ze niet met een staalkabel alsnog mijn fiat en ambulance afvoeren? Hoelang houd die stand tegen een goede slijptol?

Altanatief is de wielklem, maar ja, rijden ze die niet gewoon aangort (die aanhanger zal ze een worst zijn?) of ik zie filmpjes van de band leeg laten lopen en dan wegtrekken met geweld. Ook doublelock een super snel systeem. een disselslot voor 80Euro en wielklem voor 125Eur. 

Maar dan staat ook nog de fiat wel eens "gewoon" op de oprit......die heeft eigenlijk geen beveiliging. Je kan hem optillen, geen stuurslot, het contact kan je omzetten met een schroevendraaier vermoedelijk. 
Hoe ver gaan jullie? Ik heb immers een all-risk verzekering (los van het feit is dat het nooit leuk is) heb ik ook geen zin in een lelijk stuurslot ofzo, waar laat ik en ga ik die wel telkens om het stuur doen?

  Re: Diefstal slot fiat en autoambulance (GPS Trackersch)
Posted: 11:26:00 pm on 6/4/2019 Modified: Never
 

Een heel dik kettingslot met een in beton gegoten beugel werkt vaak prima en nog beter is achter hekwerk.

Maar als je het niet kan voorkomen dat ze het echt proberen, dan werkt een gpstracker voor voertuigen met prepaid gsm kaart vaak zeer goed. Hier vlakbij de grens zijn al vele diefstallen ermee opgelost. Een diefstal duurt vaak maar enkele minuten en dan moeten ze weg zijn.

een GPS tracker is ook een aanrader voor de fiat 500.

  Re: Diefstal slot fiat en autoambulance (erguly)
Posted: 9:16:00 pm on 6/8/2019 Modified: Never
 

 Een wiel van de ambulance demonteren kan ook werken

  Re: Diefstal slot fiat en autoambulance (Rogerthat!)
Posted: 12:08:00 pm on 6/15/2019 Modified: 12:33:00 pm on 6/15/2019
 

casco+ verzekering dekt vaak joyriding en diefstal.

Motornummers en chassisnummers fotograferen/noteren voor de opsporing is een middel achteraf om je auto terug te krijgen.

Je kan ook een hoes om je auto doen, wel heel heel veel gaten in maken bovenin en onder voor de ventilatie(als er vocht/condens in blijft staan dan gaat tie rotten van binnenuit), dan is die niet 123 herkenbaar.

En je trailer inpakken of gedeeltelijk demonteren (dissel en banden eraf) zal heel veel schelen of ze jou trailer stelen of die van de buurman verderop.

Ook nepcamera's werken op opritten, stickers met beveligd op de ramen van de auto werkt..

Wees creatief, zelfs een stuur eruit halen of de auto op bokken voorkomt diefstal en een gashendel verwijderen/losmaken bij de carburateur,bougiekabel losmaken, de benzine onderbreken dmv benzinekraantje, een contact losmaken bij het contactslot, een hoofdzekering verwijderen of zelfs de accu eruit halen voorkomt heel makkelijk joyriding en diefstal.