Guest logged in.
Welcome to Fiat 500 Forum Online Users: 293
Navigation Fiat 500 Forum Technisch Forum Motorklep openhouden
Skin:
Current Replies for Motorklep openhouden
 
  Motorklep openhouden (jeroensv)
Posted: 8:20:00 pm on 1/3/2020 Modified: Never
 

 Goedemorgen mede 500 liefhebbers,

Vandaag precies sinds een week ben ik de eigenaar van een 500 uit '68. Nu heb ik direct een vraagje over de motorklep openhouder en de klep die er bij mij gemonteerd zit:

Als ik het goed heb is de klep hier niet helemaal standaard meer, ik heb zelf ook nog een extra klep erbij gekregen maar daar zitten tapeinden in de bevestigingspunten van de klep. Deze klep die nu op de auto zit kan ik niet op de oorspronkelijke manier terug monteren op de auto. Klopt dit?

Nu ben ik zelf ook aan het kijken geweest naar wat fraaiere oplossingen om de klep open te houden; toevallig op het internet onderstaande oplossing tegen gekomen:

Bij deze oplossing is de klep nog weer anders, er zitten geen scharnierpunten aan de onderkant en de klep is dmv scharnieren aan de bovenzijde vastgemaakt. Was dit een originele oplossing of zijn hier de bestaande scharnierpunten gewoon verwijderd en zijn er nieuwe scharnieren aan de bovenzijde geplaatst?

Ik wil het liefst een oplossing waar de klep wel iets open blijft staan maar waar je vanaf de achterzijde zo min mogelijk hiervan ziet, het chrome rooster wat je nu blijft zien vind ik niet erg fraai.

 

 

  Re: Motorklep openhouden (Rogerthat!)
Posted: 10:52:00 am on 1/6/2020 Modified: 10:53:00 am on 1/6/2020
 

misschien kan je eens nadenken over helemaal geen openstaande klep maar wel extra luchtinlaat openingen aan de zijkanten, zo lossen ze het hitteprobleem op bij sportauto's en er is ruimte aan de zijkant. Het hoeft niet zo groot te zijn als hier op de foto van een welbekend sportmodel.

en anders zou ik eens denken aan 4 scharnieren aan de zijkanten die de klep tegelijk iets open zet (onderling verbonden), maar het makkelijkste is een afstandhouder welke je gewoon kan laten uitfrezen of snijden door een metaalbewerker en erop en eraf kan halen wanneer het nodig is of kan bestellen bij de ricambi dacht ik.

  Re: Motorklep openhouden (Guest)
Posted: 10:17:00 am on 1/7/2020 Modified: Never
 

 Goed idee, pak gelijk de ijzerzaag.

Als het nu maar niet binnen gaat tochten?

Heb je nog meer van deze briljante oplossingen.

  Re: Motorklep openhouden (Rogerthat!)
Posted: 11:17:00 pm on 1/7/2020 Modified: Never
 

Iets kleiner kan natuurlijk ook..

Het gaat om airflow, de lucht moet van a naar b ..

  Re: Motorklep openhouden (Rogerthat!)
Posted: 11:28:00 pm on 1/7/2020 Modified: Never
 

ik heb nog wat meer voorbeelden:

foto's copyright: duursmaclassiccar.nl

 

  Re: Motorklep openhouden (jeroensv)
Posted: 10:17:00 pm on 1/9/2020 Modified: Never
 

Inlaten aan de zijkant e.d. is niet waar ik naar op zoek ben. Zoek meer iets om het huidige te vervangen maar wel de klep iets open te houden, dacht dat er wellicht hier mensen zijn met ervaring. De voorbeeld foto heeft aan de bovenkant ook scharnieren en dacht dat er wellicht standaard oplossingen voor zijn, zo nee; dan zal ik zelf iets moeten fabriceren wat erop lijkt. 

  Re: Motorklep openhouden (5189)
Posted: 12:07:00 pm on 1/10/2020 Modified: 12:10:00 pm on 1/13/2020
 

 Waarom zou je die klep open willen zetten? Ik rijd al meer dan 25 jaar met de klep zoals die origineel bevestigd is: slot aan de bovenzijde, scharnieren aan de onderzijde. Nimmer een probleem, de auto is zo ontworpen. 

  Re: Motorklep openhouden (Guest)
Posted: 11:11:00 am on 1/17/2020 Modified: Never
 

maak een mal op papier en laat deze maken van metaal, of maak iets van hout en laat deze namaken van metaal.

je hoeft het niet moeilijker te maken dan nodig is.

  Re: Motorklep openhouden (Tuning)
Posted: 12:16:00 pm on 2/2/2020 Modified: Never
 

als je liever het klepje niet open hebt en wat ook evt kan of een optie is , is dat je de ventilator een maatje breder maakt en meer airflow creeert in de motor.

Voor de 650 cc lijkt mij een grotere ventilator zowiezo qua onderdeel een hele mooie optie,het koelhuis moet dan natuurlijk ook wat breder en dat is nog wel een probleem want dat is niet standaard en zal je op maat moeten laten maken ...

 

 

  Re: Motorklep openhouden (Rogerthat!)
Posted: 7:05:00 pm on 3/3/2020 Modified: Never
 

voor wie de archiefdag heeft gemist, een prima oplossing..