Guest logged in.
Welcome to Fiat 500 Forum Online Users: 122
Navigation Fiat 500 Forum Technisch Forum laatste loodjes
Skin:
Current Replies for laatste loodjes
 
  laatste loodjes (willemjoop)
Posted: 7:28:00 pm on 2/12/2021 Modified: Never
 

 Hallo,

Montage Fiat 90% gereed echter hij start niet, ben in het bezit van Engelse Haynes waar aandacht hieraan wordt besteedt dmv afloopschema en bijhorende test methodieken. Ben in bezit van 2 fiats waarvan de motoren lopend gedemonteerd zijn geworden, de laatste keer dat blokje liep was 5 jaar geleden. Is er iemand die de moeite al heeft genomen om een afloopschema in het Nederlands op te stellen waarbij ik eventueel stap voor stap zaken kan uitsluiten. Het gaat hierbij om het verkrijgen van een vonk. 

Accu is nieuw en vol, blauwe kabel van contact naar + bobine geeft 12V , zwarte kabel naar (15) bobine van condensator geeft eveneens 12V . weerstand gemeten over + met 15 bobine geeft 3,8 / 3,9 ohm. Van de verdeler/rotor alle contacten gereinigd en gecontroleerd.

Wie kan me verder helpen op Jip en Janneke manier met als resultaat een bougie die vonk afgeeft

 

  Re: laatste loodjes (henk scheepers)
Posted: 8:13:00 pm on 2/12/2021 Modified: Never
 

 hallo,

haal de verdelerkap los en draai de motor zodanig dat de contactpunten gesloten zijn

dan met een schoevendraaier de contactpunten openen er moet dan een vonk zichtbaar zijn ,

je moet ook het asje waar de contactpunten op gemonteerd zijn smeren en zorgen dat deze goed gangbaar zodat de contactpunten goed sluiten,

gr henk

piazza fiat 500

  Re: laatste loodjes (willemjoop)
Posted: 8:27:00 pm on 2/12/2021 Modified: Never
 

 Bedankt , zal dit eens proberen

 

  Re: laatste loodjes (willemjoop)
Posted: 9:03:00 pm on 2/12/2021 Modified: Never
 

 Beste Henk,

Geen waarneembare vonk tijdens het handmatig openen contacpuntjes, enkel vonkoverslag indien ik per ongeluk contact maakte met schroevendraaier tussen huisontsteking en contactpunthouder op asje (bewegend gedeelte.

  Re: laatste loodjes (Henk)
Posted: 12:34:00 pm on 2/15/2021 Modified: Never
 

 Hallo  

het probleem zit waarschijnlijk in de montage van de contactpunten, deze mogen geen contact maken met het huis het boutje zit in een kunststof huis en kan daardoor alleen contact maken met de contactpunten, het montage boutje maakt contact met het huis waardoor deze contact maakt met het ontsteking huis 

  Re: laatste loodjes (Guest)
Posted: 9:16:00 pm on 2/17/2021 Modified: Never
 

 Beste Henk,

de doorvoering van het boutje is goed geisoleerd, kunstof ring is ok en de rechthoekige afscherming ook. Heb gisteren besloten toch te gaan voor electronische ontsteking met el. spanningsregelaar en Bosch bobine. Verder vervang ik bougiekabels, rotor, en rotorkap, wellicht dat ik dan weer tegen andere problemen aanloop maar dat zien we dan wel weer.

Elektrische ontsteking stond al op de planning echter wilde eerst op conventionele manier Fiat weer tot leven wekken, hoop wel dat er goede uitleg bij geleverd wordt.

Gr. WillemJoop

  Re: laatste loodjes (Frank75)
Posted: 11:46:00 am on 2/18/2021 Modified: Never
 

 Misschien dat Jeroen hijink nog setjes verkoopt om je ontsteking electronisch te maken. Heb ik zelf ook. Vrij eenvoudig te installeren,goede instructie erbij.

 

  Re: laatste loodjes (WillemJoop)
Posted: 3:52:00 pm on 2/18/2021 Modified: Never
 

 Electronische ontsteking ingebouwd samen met nieuwe bougies, rotor, rotorkap en el. spanningsregelaar, (morgen Bosch bobine) heb nu eindelijk vonk bij bougie

Dus el. systeem ok denk ik, in montage kan weinig misgaan el. onsteking is maar op 1 enkele manier te plaatsen in onstekingshuis, rode kabel bij blauw van contactslot en de zwarte op andere zijde bobine. Rotor en rotor kap plaats worden bepaald door unieke nokpositie. Op rotorkap staat aangegeven welke bougiekabel naar cil 1 en cil 2 moeten en heb ergens gelezen dat cil 1 aan de achterzijde (motorkapkant) is gesitueerd.

Brandstof systeem: 5l super benzine ivm 5% , nieuwe brandstofpomp en carb. krijgt benzine, blok is niet uit elkaar geweest kleppen controleer ik wanneer hij eenmaal tot leven is gekomen. Carberateur is enkel gedeeltelijk uit elkaar geweest ivm nieuwe pakkingen

1e start levert enkele ploffen uit uitlaat op, iemand enig idee 

Gr. WillemJoop

  Re: laatste loodjes (WillemJoop)
Posted: 5:30:00 pm on 2/19/2021 Modified: Never
 

 Beste allemaal

Even een update: Inmiddels Fiat weer aan de praat, ben zelf de oorzaak van probleem door niet goed op te letten tijdens terugplaatsen verdelerhuis. Heb wel nog een kleine verdraaing van huis moeten doen om hem mooier aan het lopen te krijgen. Gelukkig kan nu verder met de puntjes op de 'I" waarbij de remmen me handenvol werk gaan kosten, alles vernieuwd echter pakt veel te laat. Al eerder tijdens topic besproken echter de oplossing niet gevonden, hierbij is verlengen van "duwas" vanuit pedaal geen optie daar je mijn inziens het volume kunnstmatig verkleind. Verder verwonder ik me dat veel nieuwe onderdelen met name deurrubbers niet passen, te dik maar daar open ik nog wel een topic over in de hoop dat iemand raad weet.

Gr. WillemJoop