Guest logged in.
Welcome to Fiat 500 Forum Online Users: 135
Navigation Fiat 500 Forum Technisch Forum Ontluchten remmen 500L
Skin:
Current Replies for Ontluchten remmen 500L
 
  Ontluchten remmen 500L (LHW Wiltink)
Posted: 5:44:00 pm on 8/28/2021 Modified: Never
 

 Voor mijn Fiat 500 L uit 1969 ben ik de remmen aan het reviseren. Alle rem cilinders en hoofdrem cilinder vervangen zoook de remleidingen en flexibele leidingen. Dan komt mijn probleem het ontluchten.

Eerst gedaan met een easyBleed maar veel lekkage met de diverse aansluitslangen lekkage van de slangovergangen. Daarna met een vacuumhandtool, geen succes meer kramp in de handen als remolie en lucht.

Bij al deze oplossingen luchtbellen in de remolie. Na aanschaf van een vacuumtool op luchtdruk blijven de luchtbellen komen. Ondertussen is er al meer als 1 liter remvloeistof doorheen gegaan.  

Bij controleren van alle overgangen geen lek te vinden. Geen reactie op het indrukken van het rempedaal ook niet na een aantal malen indrukken (geen spons)

Kan iemand mij adviseren hiermee of wat ik fout doe.

 

M.vr.gr

Leon

 

  Re: Ontluchten remmen 500L (Frank75)
Posted: 1:47:00 pm on 8/29/2021 Modified: Never
 

 Maar als je rempedaal gewoon hard aanvoelt is het toch gewoon goed?   Die luchtbellen kunnen ook komen door dat de slang op de nippel niet goed zit en er dan lucht meegezogen wordt van buitenaf.

  Re: Ontluchten remmen 500L (LHW Wiltink)
Posted: 7:43:00 pm on 8/29/2021 Modified: Never
 

 Het pedaal doet helemaal niets, kan het geheel indrukken zonder resultaat en na twintigmaal indrukken geen verandering.

 

  Re: Ontluchten remmen 500L (Frank75)
Posted: 10:15:00 am on 8/30/2021 Modified: Never
 

 Begin je wel met de langste leiding?  Dus rechts achter? Daar zit de meeste lucht. Daarna links achter dan rechts voor en linksvoor.

  Re: Ontluchten remmen 500L (LHW Wiltink)
Posted: 5:03:00 pm on 8/30/2021 Modified: Never
 

 Ben begonnen met de verste rem cilinder Ra dan La dan Rv en als laatst Lv. Wanneer ik nu een slangtje aansluit op de rem cilinders zie ik er wel olie uitkomen bij alle maal. Ik had ook het verhaal gelezen van een eerder ietem wat betreft het vast zitten de zuiger in een nieuwe hoofdremcilinder maar dit is het ook niet.

Mijn verdenking gaat meer uit naar de zelfstellende remschoenen in combinatie met de veren.

Stel dat bij het indrukken van de rem het zelfstellende systeem niet werkt ivm een te korte uitslag van de rem cilinder, bij de installatie van de remvoeringen heb ik de bussen van de zelfafstelling terug gedrukt naar buiten, en denk dat daardoor de remvoeringen niet naar buiten gaan. (theorie)

Mijn volgende stap de remtrommels losmaken van de remschoenen de bovenste veer verwijderen (tijdelijk) remtrommel terug en druk op de remschoenen zetten zodat deze goed zitten daarna de bovenste veren terug zetten.

Ik hoop dat dit de oplossing is.

M.vr.gr.

Leon 

  Re: Ontluchten remmen 500L (Frank75)
Posted: 5:32:00 pm on 8/31/2021 Modified: Never
 

 Ik denk niet dat dat de oorzaak is. Heeft er echt niks mee te maken die remschoenen.  Vind maar vreemd verhaal, hou je wel goed in de gaten dat het reservoir voldoende gevuld blijft met ontluchten?

 

  Re: Ontluchten remmen 500L (henk scheepers)
Posted: 8:17:00 pm on 8/31/2021 Modified: Never
 

 hallo,

ik heb dit al eerder op de site beantwoord dus daar gaan we weer,

remmen zijn een belangrijk onderdeel van onze fiatjes dat moet goed zijn ,

alle nieuwe delen moeten natuurlijk goed en lekvrij gemonteerd zijn .

vaak blijft er een luchtbel zitten in de hoofdremcylinder dus daar eerst ontluchten en zorgen dat deze gevuld is ook de remschakelaar iets losdraaien tot dat er remvloeistof uitstroomd.

maar eerst moet je de remschoenen handmatig verstellen en kijk of deze blijven staan en niet door de bovenste veer wordt teruggetrokken als dit gebeurd moet je de veer langer maken door de windingen met een schroevendraaier te bewerken

daarna remmen ontluchten en daarbij de ontluchtingnippel maar weinig losdraaien

gr henk scheepers

piazza fiat 500

  Re: Ontluchten remmen 500L (Guest)
Posted: 1:43:00 pm on 9/1/2021 Modified: Never
 

 

  Re: Ontluchten remmen 500L (henk scheepers)
Posted: 7:50:00 pm on 9/4/2021 Modified: Never
 

 en , is het probleem opgelost????

 

  Re: Ontluchten remmen 500L (Nico)
Posted: 2:59:00 pm on 1/21/2022 Modified: Never
 

 ik kreeg de remmen ook niet hard, het bleek dat de friktieschoen niet voldoende weerstand kon bieden tegen de 2 veren die de remschoenen bij elkaar houden. door de bovenste veer niet te monteren wordt de olie niet teruggeperst naar het reservoir, maar blijft het in de remcylinder. de constructie van de naaf-remmen en trommel hebben de bovenste veer niet noodzakelijk nodig. ik rijdt er nu al maanden mee en volgens mij is het volledig veilig.