Technische hulp, aankoop en import tips, instructieboekje en motor onderhoud van de Fiat 500

Technische hulp

Heeft u technische vragen over de Fiat 500, dan kunt u deze stellen aan de technische commissie van de Fiat 500 club Nederland.

110F motorblok uit 1968

Gordon Cornelissens of Roy Bakker zijn bereid uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden via e-mail. U kunt natuurlijk ook altijd een bericht op het Fiat 500 forum achterlaten.
Fiat 500 motorblok opbouw Fiat 500 opbouw Fiat 500F opbouw Giardiniera Giardiniera motorblok

Uit de winterslaap
Nu de eerste tekenen van het voorjaar zich weer aandienen en we de eerste mooie dagen weer gehad hebben gaan we ook de 500 weer uit de winterslaap halen. Het is dan verstandig om direct even wat dingen na te kijken omdat er na een lange stilstand best wat controlepunten kunnen zijn.

Lees verder

Autogegevens doorgeven
We willen graag de autogegevens van de leden up to date houden. De auto's wijzigen regelmatig van eigenaar en deze wisselingen worden lang niet allemaal doorgegeven. Daarom via de link hieronder een invulformulier waarmee u de gegevens door kunt geven. Als u in het bezit bent van meedere auto's kunt u het formulier meerdere keren invullen en verzenden.

Invulformulier autogegevens

Lijst met aanhaalmomenten voor de Fiat 500
Voor de sleutelaars is er een lijst met de aanhaalmomenten voor de Fiat 500 op de website geplaatst.
De lijst is ook de downloaden in .pdf formaat.

aanhaalmomenten

Tips voor het rijden met de Fiat 500
De Fiat 500 wijkt iets af van de moderne auto's als het gaat om het starten en rijden. Onderstaande pagina geeft eenvoudige uitleg voor nieuwe Fiat 500 chauffeurs!

rijden in uw Fiat 500

Electrische bedrading
Op de volgende drie pagina's staan de electrische schema's van verschillende Fiat 500 modellen.

electrisch schema 500 D en F
electrisch schema 500 L
electrisch schema 500 R
electrisch schema 500 Giardiniera

Eenvoudige werkzaamheden
Om de zoveel kilometer is het raadzaam de Fiat na te lopen. Ook zijn er veel werkzaamheden die eenvoudig zijn maar toch iedere keer terug komen. Op de volgende pagina: onderhoud aan uw Fiat 500 staan de meest eenvoudige klussen voor uw Fiat 500 die iedereen zelf kan uitvoeren.

Chassisnummers
Alle nummers met bijbehorende jaartallen staan in de tabel met chassisnummers.

Autogegevens Clubleden 2019
newDe verdeling en aantallen van de verschillende typen 500 en afgeleide modellen binnen de club zoals dat bij de ledenadministratie bekend is, weergegeven in een lijst met autogegevens.

Gewicht
Het gewicht van de 500D is 510 kg. De 500L weegt 530 kg en de Giardiniera weegt 560 kg.

Kleuren
De kleuren met bijbehorende kleurnummers staan in de United colors of Fiat 500 kleurentabel. Deze is nu te downloaden als PDF bestand.
De oude lijst is hier nog te bekijken.

Haynes
Voor diegenen die ook aan de Fiat willen sleutelen is het 'Owners Workshop Manual' een must. Het ISBN nummer hiervan is 0 900550 90 2.

Importeren vanuit Italië
Import ervaringen die als basis kunnen dienen voor uw eigen avontuur.

Rijden met donkerblauwe kentekenplaten

Gele kentekenplaten omwisselen voor donkerblauwe kentekenplaten

Aankooptips
De Fiat 500 Club heeft een folder ontwikkeld met aan aankooptips. Het betreft de kale foldertekst, dus zonder doorzichten en afbeeldingen.

Instructieboekje 500F en 500L
Het bij de Fiat 500 geleverde instructieboekje voor de 500 F en L is opgesplitst in de volgende vier ingepakte ZIP bestanden om te kunnen downloaden:

deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4